Wybierz kategorię wyszukiwania

Studia

Formularz wyszukiwania na belce: Studia

lokalizacja:
poziom studiów:
obszar tematyczny:
zajęcia realizowane:
forma zajęć:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Szkolenia i kursy

Formularz wyszukiwania na belce: Szkolenia

lokalizacja:
obszar tematyczny:
forma:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Badania i projekty

Formularz wyszukiwania na belce: Badania i projekty

lokalizacja:
jednostka badawcza:
typ:
dyscyplina:
status:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Naukowcy

Formularz wyszukiwania na belce: Nasi naukowcy

lokalizacja:
dyscyplina:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Wydarzenia

Formularz wyszukiwania na belce: Wydarzenia

typ:
lokalizacja:

Kontakty

lokalizacja:
kategoria:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Szukasz czegoś zupełnie innego? Sprawdź, może się gdzieś ukryło na naszej stronie

Szukasz czegoś zupełnie innego? Sprawdź, może się ukryło gdzieś na naszej stronie!

Sprawdź nasze rozbudowane narządzie do wyszukiwania.

Szukaj w konkretnych kategoriach - oszczędzaj swój czas.

Uniwersytet SWPS - Logo
BIO Aleksandra Kleśta-Nawrocka

dr

Aleksandra Kleśta-Nawrocka

 

Profil zawodowy

Ukończyła etnologię i historię na UMK w Toruniu, Obroniła doktorat pt.: '"Kucharz doskonały. Historyczno-kulturowy fenomen kuchni staropolskiej. Zajmuje się historycznymi i współczesnymi kontekstami kuchni staropolskiej, kuchni regionalnej. Jest autorką kilkunastu publikacji naukowych i popularnonaukowych w tym w Kwartalniku Historii Kultury Materialnej, Przeglądzie Historycznym, Coloquia Ethnologica i Coloquia Humaniorum. Jest współautorką krytycznej edycji „Kucharza doskonałego" oraz współautorką wyboru przepisów kulinarnych z najstarszych książek kucharskich regionu kujawsko-pomorskiego „Półgęsek, czernina i karp w piernikach". Współpracowała z Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia oraz Muzeum Pałacem w Wilanowie. Obecnie pracuje w Zespole Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego, pracuje przy organizacji Festiwalu Smaku w Grucznie, największej kulinarnej imprezy w województwie kujawsko-pomorskim. Organizuje turnieje kulinarne i warsztaty w Dolinie Dolnej Wisły.