Wybierz kategorię wyszukiwania

Studia

Formularz wyszukiwania na belce: Studia

lokalizacja:
poziom studiów:
obszar tematyczny:
forma studiów:
studia podyplomowe realizowane:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Szkolenia i kursy

Formularz wyszukiwania na belce: Szkolenia

lokalizacja:
obszar tematyczny:
forma:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Badania i projekty

Formularz wyszukiwania na belce: Badania i projekty

lokalizacja:
jednostka badawcza:
typ:
dyscyplina:
status:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Naukowcy

Formularz wyszukiwania na belce: Nasi naukowcy

lokalizacja:
dyscyplina:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Wydarzenia

Formularz wyszukiwania na belce: Wydarzenia

typ:
lokalizacja:

Kontakty

lokalizacja:
kategoria:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Szukasz czegoś zupełnie innego? Sprawdź, może się gdzieś ukryło na naszej stronie

Szukasz czegoś zupełnie innego? Sprawdź, może się ukryło gdzieś na naszej stronie!

Sprawdź nasze rozbudowane narządzie do wyszukiwania.

Szukaj w konkretnych kategoriach - oszczędzaj swój czas.

Uniwersytet SWPS - Logo

Rozsądnie o prawie żywnościowym

Rozsądnie o prawie żywnościowym
float_intro: images-old/zdjecia/360x150/360x150-prawo-zywnosciowe2.jpg

Na czym polegają bezpieczeństwo i jakość produkowanej żywności? Jak przebiegają procedury nakładania administracyjnych kar pieniężnych w prawie żywnościowym? Na czym polega odpowiedzialność producentów żywności w kontekście prawa wyboru konsumenta? Zapraszamy na Ogólnopolską Konferencję pt. „Rozsądnie o prawie żywnościowym”, która odbędzie się 28 października 2015 r. we wrocławskiej siedzibie Uniwersytetu SWPS. Poza naszą uczelnią w organizację przedsięwzięcia zaangażowali się Wojewódzki Inspektorat Weterynarii we Wrocławiu oraz Kancelaria Prawna RESULT Witkowski Woźniak Mazur i Wspólnicy sp.k. Wydarzenie płatne, obowiązuje wypełnienie formularza zgłoszeniowego »

 

 

{magictabs}O konferencji::

Konferencja stwarza niepowtarzalną okazję do podjęcia dyskusji na temat praktycznej realizacji norm prawa żywnościowego, zmian zachodzących na gruncie tego prawa, a  także o kierunkach w jakich się ono rozwija. Mamy nadzieję, iż wymiana poglądów oraz doświadczeń profesjonalistów przyczyni się do postępu w przedmiotowej dziedzinie, jak również do pogłębienia wzajemnej współpracy.

slider-prawo-zywnosciowe2

Zakres tematyczny konferencji

  • bezpieczeństwo i jakość produkowanej żywności
  • procedury nadawania uprawnień do eksportu na rynki krajów nienależących do Unii Europejskiej
  • procedury nakładania administracyjnych kar pieniężnych w prawie żywnościowym
  • kontrola urzędowa kryteriów mikrobiologicznych żywności
  • systemy kontroli wewnętrznej a procedury zarządzania działaniami zakładu
  • choroby zakaźne jako ryzyko prowadzenia działalności sektora spożywczego

||||Program::

Program konferencji
9.00-10.00 Rejestracja uczestników
10.00-10.30

Uroczyste otwarcie konferencji

  • Przedstawiciel Uniwersytetu SWPS
  • Zofia Batorczak (Dolnośląski Wojewódzki Lekarz Weterynarii)
  • dr Michał Rudy (Uniwersytet SWPS)
10.30-12.30

I Sesja/ Moderator: Zofia Batorczak

  • Procedury nadawania uprawnień do eksportu na rynki krajów nienależących do Unii Europejskiej – dr Michał Rudy, Uniwersytet SWPS
  • Procedury nakładania administracyjnych kar pieniężnych w prawie żywnościowym – mgr Adam Zieliński, Instytut Nauk Prawnych PAN, Zakład Polskiego i Europejskiego Prawa Rolnego
  • Kontrola urzędowa kryteriów mikrobiologicznych żywności – r. pr. Michał Walczak

DYSKUSJA

12.30-13.30 Lunch
13.30-16.00 

II Sesja/ Moderator: dr Michał Rudy

  • Systemy kontroli wewnętrznej, jako procedury zarządzania działaniami zakładu – Andrzej Bielarczyk, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Świdnicy
  • Kampylobakter – „nowe” ryzyko w działalności przedsiębiorstw sektora spożywczego? – Agata Bobrowska, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Zgorzelcu
  • Odpowiedzialność producenta a prawo konsumenta do świadomego wyboru żywności – paradoks wyboru dr Michał Rudy
  • Jedz świadomiePaweł Jurowczyk, Fundacja NUFINO

DYSKUSJA

16.00-17.00 Panel ekspertów i zakończenie konferencji

||||Zgłoszenia::

Osoby zainteresowane udziałem w Konferencji proszone są o zgłaszanie uczestnictwa drogą elektroniczną do dnia 26 października 2015 r. przez wypełnienie i przesłanie formularza zgłoszeniowego na adres mailowy: [email protected]  

Sekretarz konferencji
Tomasz Żołna
nr tel.: 506 066 792 
e-mail: [email protected]

||||Opłaty::

  • Opłata konferencyjna wynosi 250 zł brutto (w tym 23 % podatku VAT). Obejmuje: uczestnictwo w Konferencji, materiały konferencyjne, catering, opłatę parkingową.
  • Opłatę należy wnieść na konto Organizatorów (Kancelaria Prawna RESULT):
    mBank 66 1140 1140 0000 2896 8000 1001

W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko uczestnika wraz z dopiskiem „konferencja RoPŻ”.Organizatorzy informują, iż podmioty delegujące na konferencję otrzymają fakturę związaną z opłatą konferencyjną.

Sekretarz konferencji
Tomasz Żołna
nr tel.: 506 066 792
e-mail: [email protected]
 
||||Organizatorzy::

Organizator

logo wroclaw-01e 

Współorganizatorzy

DWLW-logo   RESULT-logo 2

||||Termin i miejsce::

  • 28 października 2015 r., godz. 9.00-17.00, sala 120
  • Uniwersytet SWPS
    ul. Ostrowskiego 30b, 53-238 Wrocław

 

{/magictabs}