Wybierz kategorię wyszukiwania

Studia

Formularz wyszukiwania na belce: Studia

lokalizacja:
poziom studiów:
obszar tematyczny:
forma studiów:
studia podyplomowe realizowane:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Szkolenia i kursy

Formularz wyszukiwania na belce: Szkolenia

lokalizacja:
obszar tematyczny:
forma:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Badania i projekty

Formularz wyszukiwania na belce: Badania i projekty

lokalizacja:
jednostka badawcza:
typ:
dyscyplina:
status:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Naukowcy

Formularz wyszukiwania na belce: Nasi naukowcy

lokalizacja:
dyscyplina:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Wydarzenia

Formularz wyszukiwania na belce: Wydarzenia

typ:
lokalizacja:

Kontakty

lokalizacja:
kategoria:

Jeżeli nie znalazłeś tego czego szukałeś zawsze możesz wpisać szukane słowo lub frazę poniżej

Szukasz czegoś zupełnie innego? Sprawdź, może się gdzieś ukryło na naszej stronie

Szukasz czegoś zupełnie innego? Sprawdź, może się ukryło gdzieś na naszej stronie!

Sprawdź nasze rozbudowane narządzie do wyszukiwania.

Szukaj w konkretnych kategoriach - oszczędzaj swój czas.

Uniwersytet SWPS - Logo
BIO Aleksander Baron

 

Aleksander Baron

 

Profil zawodowy

Pełen pasji szef kuchni, artysta i podróżnik. Baron stawia na świadome wybory konsumenckie, promuje małych lokalnych producentów i dostawców żywności. Wielbi mięso, podroby i kuchnię polską zajmującą szczególne miejsce w menu SOLEC 44, jednego z najważniejszych miejsc na gastronomiczno – kulturalnej mapie stolicy, którego jest twórcą. Kucharskie szlify zdobywał w Szkocji i na Karaibach. Był szefem kuchni w Nowym Wspaniałym Świecie i autorem pierwszej odsłony kuchni lokalu Krytyki Politycznej. Tworząc Lokal. Bistro zapoczątkował warszawski szał na „slow food fast" i burgery z wysokiej jakości składników. Jest autorem felietonów i artykułów podróżniczo- kulinarnych, publikowanych m.in. w magazynie KUKBUK oraz na stronach portalu Zwierciadło.pl. Pisze o jedzeniu, miłości, sztuce i atawizmach. est współtwórcą SEZONOWNIKA- kalendarza produktów sezonowych. Współpracuje z POLONĄ/ Nową Cyfrową Biblioteką Narodową.